Половина Високопільської громади вже зі світлом

07 Лютого 2023, 19:59

На фото: Херсонський художній музей, відкрите джерело з Мережі.

У деокупованій Високопільській громаді продовжують працювати над відновленням електропостачання. Попри те, що ворог майже знищив інфраструктуру Високопілля та замінував електромережі, світло вже повернулось до 11 населених пунктів громади.

Про це розповіла начальниця Високопільської селищної військової адміністрації Ганна Шостак-Кучмяк під час пресконференції, організованої медіацентром IPC-Південь.

«Ворог нещадно знищив нашу інфраструктуру, але ми долаємо ці труднощі, розміновуємо всі лінії електропередач, працюють посилено бригади енергетиків. З’явилося світло в 11 населених пунктах. Працюємо далі», – розповіла посадовиця.

Разом з тим, у громаді відновлюють зруйновану систему газопостачання, та відновлюють вододогін, який також зазнав значних пошкоджень.

«Але цей процес дуже важкий, тому що ворог мало того, що знищив цю інфраструктуру, так ще й замінував: всю систему енергопостачання, це робилось свідомо, бо вони знали, що ми одразу будемо поновлювати ці мережі. Їх начинили дуже вибухонебезпечними речовинами. Бувають такі випадки, що вибухотехніки не справляються, кличемо військових», – зауважила Ганна Шостак-Кучмяк.

За інформацією Херсонської ОВА, у Херсонській області електропостачанням забезпечено близько 170 тис. споживачів (близько 71%) Херсонської області. Продовжують роботу 30 ремонтних бригад. Водночас відновлення електропостачання потребує ще розмінування понад 1 тис. км ліній електромереж.