На Херсонщині збили ворожий безпілотник

09 Лютого 2023, 20:02

У четвер, 9 лютого, на Херсонщині українські сили протиповітряної оборони збили ворожий розвідувально-ударний безпілотник “Оріон”. 

Про це повідомляє Повітряне командування “Південь” у Фейсбуці.

“За допомогою штатних оптичних засобів БПЛА “Оріон” здатний спостерігати за місцевістю та відшукувати цілі. Застосовуючи керовані ракети та авіабомби може завдавати ударів по наземних цілях”, – розповіли у командуванні.

У зведенні Генерального штабу ЗСУ йдеться, що ворог не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру нашої держави, продовжує завдавати ударів по цивільних об’єктах та помешканнях мирного населення.

Противник, намагаючись взяти під повний контроль територію Донецької та Луганської області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Протягом доби противник завдав 41 авіаційний та 3 ракетних удари, 2 з яких по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області. Також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.