Командиру загону росгвардії повідомили про підозру за катування мешканців Херсонщини

22 Лютого 2023, 10:31

Російському військовому заочно повідомили про підозру у віддані наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний – командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федераральної служби військ нацгвардії рф, перебуваючи на території тимчасово окупованої Іванівської територіальної громади на Херсонщині віддавав накази щодо незаконного затримання і застосування насильства відносно цивільного населення. Мета – придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схилення до співпраці громадян України.

За його вказівкою у травні 2022, представники армії рф застосовуючи силу незаконно затримали члена сім’ї голови селищної ради та помістили до захопленого приміщення відділу поліції. Впродовж декількох годин росгвардійці вибивали з чоловіка інформацію, після чого відпустили.

Аналогічні дії були вчиненні й щодо близького родича та голови старостівського округу. Аби схилити старосту до співпраці окупанти били його, психоголічно тиснули та катували електрострумом.