Голова Херсонського СБУ часів Майдану очолив «силовий блок» окупантів та отримав ще одну підозру

07 Лютого 2023, 22:24

СБУ повідомила про підозру ексочільнику Служби безпеки, який очолив каральні органи окупантів на окупованій території Херсонщини.

Як повідомили у відомстві, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ще одного поплічника окупантів у тимчасово захопленій частині півдня України – колишнього очільника СБУ Олександра Якименка, який з 2014 року переховувався в РФ за державну зраду.

На початку повномасштабного вторгнення він підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили керівником створеної росією «государственной службы безопасности в Херсонской области».

«На цій «посаді» він виконує завдання москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні. Для цього організовує масові репресії проти місцевих жителів. Людей незаконно переслідують, викрадають і піддають жорстоким тортурам. Під час окупації Херсона «посадовець» дав вказівку на захоплення одного з офісів у центрі міста. У підвальному приміщенні цієї будівлі рашисти облаштували катівню, до якої звозили незаконно затриманих громадян. Там з них «вибивали» зізнання у сприянні Силам оборони України, а після цього пропонували за гроші отримати «амністію», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними спецслужби, підозрбваний втік на лівобережну Херсонщину, яка поки що перебуває під окупацією.

Як повідомлялось, працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом правоохоронцям, які разом з окупантами проводять обшуки у тимчасово окупованій Голій Пристані.