Фейки запорізьких колаборантів: Київ блокує подачу води у Каховське водосховище

19 Лютого 2023, 19:59

Місцевий колаборант, голова руху “Ми разом із Росією”, член головної ради адміністрації Запорізької області Володимир Рогов переконує, що київська влада блокує подачу води до Каховського водосховища, на якому знаходиться Запорізька АЕС.

Пропагандисти стверджують, що однією з причин, чому рівень води у Каховському водосховищі впав до рекордних позначок, нібито є “штучне стримування стоку води з верхніх каскадів водосховищ Дніпра, які знаходяться під контролем України”.

Але справжня причина падіння рівня води у Каховському водосховищі – дії російських окупантів. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що росіяни скидають дніпровську воду з Каховського водосховища, щоб позбавити українців доступу до водопостачання. Після часткового руйнування та умисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС українці щодня втрачають тисячі кубометрів води. Через що 70% населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води.

Національне громадське радіо США (NPR) опублікувало супутникові знімки від Planet і Maxar, на яких видно, що рівень води у водосховищі впав до найнижчої позначки за три десятиліття. 

Оглядачі звернули увагу, що російські загарбники, схоже, осушують Каховське водосховище, що ставить під загрозу забезпечення питною водою і стан сільськогосподарського виробництва Херсонщини, а також безпеку Запорізької АЕС.