Двом псевдокерівникам херсонських шкіл повідомили про підозру

02 Лютого 2023, 12:28

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Херсонські правоохоронці повідомили про підозру ще двом колаборантам, які впроваджували російську освіту в обласному центрі. 

Про це інформують в поліції Херсонської області.

Двоє чоловіків у період окупації Херсона підтримали інтеграцію закладів освіти в освітню систему країни-агресора. У серпні вони погодились очолити міські школи. Та працювали за стандартами освіти рф. Видавали відповідні накази, організовували виплату заробітної плати в рублях.

Йдеться про 54-річного мешканця Херсона та 32-річного уродженця Голої Пристані. До призначення на посади обидва не мали відношення до освітньої галузі.

Одним із псевдо-директорів є 54-річний житель Херсона, іншому зловмиснику 32 роки, він мешканець м. Гола Пристань. До призначення на посади директорів шкіл жоден із зловмисників не мали ніякого відношення до освітньої галузі. Менший за віком чоловік взагалі працював охоронцем в магазині.
Наразі за обома фактами проводяться досудові розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ознаками ч.3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Вчора, 31 січня, слідчі заочно повідомили фігурантам підозру в причетності до колабораційної діяльності. За дії, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти, законодавством передбачене покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.