Залишились у заручниках рашистів: журналісти викрили фейкове “видворення” людей з окупованої Запоріжчини

28 Лютого 2023, 18:27

Українське подружжя, відео “видворення” яких з окупованої частини Запоріжчини оприлюднили пропагандистські телеграм-канали, так і не дістались підконтрольній Україні території.

Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, українці після депортації так і не дійшли до українського блокпоста.

Донька зниклих припускає, що «видворення» – це інсценування, після якого маму і тата повернули на окуповану територію і утримують в місцях несвободи.

Наразі їхнє місце перебування та доля невідомі.

На відео, поширене різними російськими телеграм-каналами, людина з обличчям, закритим балаклавою, зачитує причини примусового «видворєнія» за межі окупованої частини Запорожской області: «за діяльність, направлену на дискредитацію влади РФ та «военно-гражданской администрации» Запорізької області, та перешкоджання роботі органів соціального забезпечення”.

У Олександра Нечета при цьому зв’язані руки, а Тетяні Олександрівні окупант командує: «Побєжала». На відео чітко видно, що жінка, пробігши кілька кроків, повертає назад.

Як повідомлялось, ще з минулого року у пропагандистських телеграм-каналах викладають численні показові відеоролики, як людей за проукраїнську позицію видворяють з окупованої частини Запорізької області. Однак за інформацією представників влади, на вільну територію їх не відпускають.