У деокупованих громадах з’являться вихователі безпеки

28 Січня 2023, 21:23

У деокупованих громадах Херсонщини з’являться вихователі безпеки. Про важливість введення такої посади і старт відповідного проєкту розповідають правоохоронці Херсонщини.

“Безпека дітей, які пережили окупацію та потребують посиленої уваги і підтримки, є пріоритетним завданням поліції. І впровадження цього проекту у деокупованих громадах є важливим кроком для створення безпечного середовища для дітей, вільного від булінгу, наркотиків і насильства”, – йдеться у повідомленні поліції Херсонської області.

Зокрема, начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов проводить зустрічі з головами територіальних громад, Щоб залучили деокуповані громади до участі у проєкті, н. Після ретельного відбору і навчання основним завданням цього фахівця буде виявлення і припинення правопорушень у межах навчального закладу, участь у превентивних заходах, протидія булінгу та вчасне виявлення у дитини суїцидальної поведінки. Вихователь безпеки буде проводити індивідуальні бесіди з дітьми, лекції та інтерактивні заняття. Він нагадуватиме учням правила дорожнього руху, даватиме рекомендації щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, під час повітряної тривоги та поради, як протидіяти цькуванню у колективі.

Над реалізацією проєкту «Вихователь безпеки» працювали представники МВС, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Служби освітнього омбудсмена України, Управління ювенальної превенції Нацполіції, громадських організацій за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

ериторіальним громадам, які готові долучитися та які перебували під окупацією росії, – пропонується додаткова підтримка від партнера проекту – Представництва Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

Подати заявку на участь може кожна територіальна громада, для цього необхідно заповнити анкету за посиланням.