Попри воєнний стан Нововоронцовщина залучає інвесторів

06 Січня 2023, 18:25

У деокупованій Нововоронцовські громаді попри війну заходять інвестори. У майбутньому сподіваються залучити інвесторів для розвитку потенціалу громади та родовищ на її території, забезпечення роботою людей, які повертаються на звільнені від окупації землі.

Про такі здобутки й плани на майбутнє розповів начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецький, передає Медіацентру IPC-Південь.

«Нам вдалося залучити інвесторів, незважаючи на воєнний стан, незважаючи на перебування в зоні бойових дій, вдалося залучити інвестиції, які направлені не тільки на допомогу тут і зараз, а на перспективу розвитку нашої громади. Більше того, з’являються нові інвестори, з’являються нові можливості, ми ведемо переговори постійно, проводимо зустрічі, тому є велика перспектива створення нових робочих місць, нових виробничих потужностей, навіть в сільській громаді», – повідомив він.

У Нововоронцовці та її околицях розташоване родовище червоної глини в області, перспективне для промислового виробництва. Також в громаді є вапняковий кар’єр. Ще в 19-му столітті тут снувало два цегельно-черепичні заводи.

Як повідомлялось, жителям Нововоронцовської громади починають виплачувати грошову компенсацію за зруйноване внаслідок російської агресії житло. 208 заявників отримають по 18000 тисяч гривень.