Окупанти екологією не переймаються: нечистоти зливають прямо у Сиваш

10 Січня 2023, 20:05

Фото

Наближений до Криму Генічеський район заполонили російські військові, сюди ж перебрались так звані керівні структури так званої влади обласного рівня та колаборанти з правобережжя.

Особливо окупанти облюбували поки що екологічно чисту Арабатську Стрілку ( що географічно відноситься до Кримського півострова). Однак екологією загарбники не переймаються та, за свідченнями місцевих, неконтрольовано зливають нечистоти у Сиваш. 

«Санбочками і зараз вивозять із Арабатської Стрілки. Перевізнику платять за ходку. Він викачав, виїхав сюди на п’ятий кілометр, звернув, злив у Сиваш і кинувся назад за новою викачкою. Йому ж від ходки гроші йдуть. Бензин економить, ходок більше. А те, що Сиваш забруднюється, – це нікого не хвилює», – пише місцевий житель на правах анонімності.

Ідею масштабного будівнивництва на Арабатській Стрілці, що обіцяють влаштувати окупанти, серед місцевих сприймають як фікцію.

Поза тим ставлять й закономірне питання: а як справиться з цим Арабатка, якщо такі проєкти хоч якоюсь мірою будуть втілені, – у відсутності центральної каналізації.

Проблема з будівництвом каналізаційної системи на Арабатській Стрілці існувала і раніше, але до окупації, створювались комісії з перевірки, як відбувається утилізація відходів, працювали над збільшенням потужностей очисних споруд тощо.

Детальніше про це у рубриці «Думки».

Як повідомлялось, минулого місяця херсонський колаборант Володимир Сальдо заявив про розробку «план відновлення» курортного міста Генічеськ та Арабатської стрілки, що має стати для Херсонщини «стрибком у майбутнє».  Окупанти стверджують, що будівництво «нового міста» в Генічеському районі вже розпочалося. Крім житлових комплексів щедро обіцяють збудувати  школи, дитячі садки, магазини та всю суміжна інфраструктура. Сальдо вже оголосив про намір обігнати відбудову зруйнованого  росіянами Маріуполя.