DOBRE може розширити географію програми на Херсонщині: Новоолександрівська громада сподівається на підтримку

05 Січня 2023, 21:12

У Новоолександрівській громаді сподіваються залучити підтримку програми USAID DOBRE для оновлення системи водопостачання.

Про прагнення Новоолександрівки стати восьмою в переліку громад, з якими співпрацює DOBRE на Херсонщині, Медіацентру IPC-Південь розповів очільник місцевої військової адміністрації Олександр Левечко.

За його словами, представники громади нещодавно провели перемовини з програмою, описали нагальні потреби та передали необхідні документи. 

“Як би нас включили в цю програму, для нашої громади це було би дуже добре. Сподіваємося на позитивне рішення. У нас найголовніше – це водопостачання, яке і до війни було проблемне, тому що застаріла система. Застаріле насосне обладнання, яке потребує багато електроенергії, а води видає небагато. А обладнання, яке можуть через програму DOBRE залучити, було би економнішим”, – зазначив Левечко.

Раніше про перспективи розширення географії програми на Херсонщині Медіацентру IPC-Південь повідомляв виконуючий обов’язки заступника керівника програми USAID DOBRE Максим Бурдавіцин.

Меморандуми про співпрацю підписані з сімома деокупованими громадами області: Новорайською, Станіславською, Кочубеївською, Високопільською, Музиківською, Нововоронцовською та Великоолександрівською.

“Перелік громад, з якими зараз співпрацюємо, не є остаточним. Ми в процесі зустрічей, обговорень. Можливе розширення переліку деокупованих громад”, – зауважив Максим Бурдавіцин.

Як повідомлялось, наприкінці минулого року в усі села Новоолександрівської громади доставили старлінки