Американська організація ForPEACE продовжить допомогу Нововоронцовщині

04 Січня 2023, 16:54

У січні 2023 року до Нововоронцовської громади надійде додаткове обладнання від американської організації ForPEACE. Воно необхідне для виготовлення опалювальних матеріалів місцевим жителям. У подальшому організація планує продовжити співпрацю з громадою.

Про це розповів Медіацентру IPC-Південь начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецький.

«У нас була ідея провести благоустрій і паралельно забезпечити людей дровами. Ми зробили опис потреб, заключили меморандум про взаємодопомогу з сусідніми громадами – Великоолександрівська, Зеленодольська і Високопільська. Загалом наші американські друзі витратили 39 тисяч доларів. Вже є результати роботи – розвозимо щепу і безкоштовно передаємо незахищеним верствам населення», – повідомив Селецький.

Американська організація ForPEACE виділила громаді фінансову допомогу у суммі 39 тисяч доларів. За ці кошти придбали чотири щепорези, один трактор і причеп до нього. Обладнання вже використовують, а четвертий щепорез надійде до громади у січні.

«Їм сподобався перший результат нашої роботи і вони хочуть ще допомагати. Глобальна проблема нашої громади – це водопостачання, застаріла водорозподільча система, застарілі принцип видобування води, зберігання, ми хочемо це реконструювати», – зауважив очільник СВА.

https://youtu.be/j9OWtMDA4O8

Як повідомлялось, жителям Нововоронцовської громади виплачують грошову компенсацію за зруйноване внаслідок російської агресії житло.