Жителям Кочубеївської громади потрібен шифер для відновлення пошкоджених будинків

11 Грудня 2022, 21:12

До деокупованої Кочубеївської громади продовжують повертатися місцеві жителі. Серед них наразі актуальна проблема у шифері.

Про це повідомила начальник Кочубеївської сільської військової адміністрації Людмила Костюк під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

“Продуктами харчування люди забезпечені, надається гуманітарна допомога, потреба є в шифері. Ми неодноразово це озвучували і обласній адміністрації. Людям необхідний шифер, а його нас сьогодні немає і важко його знайти”, – зауважила посадовиця.

Костюк проінформувала, що влада забезпечує категорійні групи населення дровами, паливною деревиною.

“Якщо вистачить, то будуть забезпечні всі, але поки що це багатодітні сімї, люди похиловго віку, інваліди, родини військовослужбовців – категорії, яким на сьогодлні надаються дрова. Їх небагато, з розрахунку два куба на одне домогосподарство, але виходим з того, що маємо, все ж таки це якась підтримка”, – розповіла Людмила Костюк.

Як повідомлялось, деокупована Кочубеївська громада Херсонської області продовжить співпрацю з програмою USAID DOBRE. Завдяки програмі у громаді плануюють створити пункт незламності.