“Юнармії” вже замало: в Генічеську заснували осередок путінського руху дітей і молоді

20 Грудня 2022, 21:07

світлина з телеграм-каналу “міністерства охорони здоров'я Херсонської області”

У захопленому рашистами Генічеську заявили про створення “регіонального осередку російського руху дітей та молоді”, наглядову раду якого очолює диктатор Володимир Путін, передає медіа-центр IPC-Південь.

За повідомленнями пропагандистських ресурсів, осередок створили на базі місцевого медколеджу.

До навчального закладу приїхала делегація окупантів за участю міністра освіти РФ Сергія Кравцова, “міністра охорони здоров’я Херсонської області” Вадима Ільмієва та першого заступника голови комітету Державної Думи з молодіжної політики Ігоря Кастюкевича.

Призначена росіянами “директорка” Генічеського медичного коледжу Ганна Грекова також розповіла, що 17 студентів цього закладу перебувають у Москві на першому з’їзді російського руху дітей та молоді.

“Регіональний осередок організації відкриває великі перспективи для самореалізації та розвитку нашої молоді», – зауважила колаборантка.

Примітно, що у ніч на 19 грудня, коли українські діти відзначають День Святого Миколая, РФ нанесла черговий масований удар по Україні, є загиблі та поранені, а зранку російський диктатор Володимир Путін звернувся з привітанням до учасників першого з’їзду російського руху дітей та молоді. 

“Головне завдання видно неозброєним оком – з юних літ втягування молоді в політику. Очевидно, що в кремлі дійшли висновку, що так звана «юнармія» на кшталт «гітлерюгенд» – то замало, форми з червоними беретами на всіх не вистачить. І якщо молодь не цікавиться політикою, то «ми її зацікавимо». По суті, створення «руху дітей та молоді» – це продовження політики зомбування населення”, – прокоментував створення “російського руху” кореспондент видання АрміяInform Олександр Тереверко.

Раніше місцевий телеграм-канал Генічеськ ua повідомляв, що у Генічеському медичному коледжі загарбники призначили свою «директорку», бо очільниця коледжу категорично відмовилася від колаборації з ворогом.

“Працівникам коледжу під час проведення зборів запропонували обрати, як вони працюватимуть у новому навчальному році. Між роботою онлайн від України та покірним прийняттям окупанта і його “вигідних умов” переважна більшість педагогів обрали… друге. Категорично відмовилася від колаборації з ворогом директор коледжу. Та їй швиденько знайшлася заміна: більш зговірлила колишня завучка Ганна Грекова. Саме її призначено новою керівничкою медколеджу в Генічеську”, – писало видання.

Нагадаємо:

  • У листопаді в окупованій Херсонській області росіяни створили регіональне відділення свого військово-патріотичного руху «Юнармія».
  • Українські правозахисники наголошували, що мілітаризація свідомості дітей на окупованих територіях Росії напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав Збройних Сил РФ.
  • Путінський Фонд президентських грантів оголосив переможців конкурсу, у якому брали участь формально недержавні організації. Переважна більшість проектів — так чи інакше стосується збройної агресії Росії проти України.  Детальніше в матеріалі “Кремлівські грантоїди на окупованих українських землях” за посиланням.