У Кочубеївській громаді проблема зі зняттям готівки: досі чекають на повернення Укрпошти

11 Грудня 2022, 22:05

У деокупованій ще наприкінці березня Кочубеївській сільській громаді досі з’явилося стаціонарне відділення Укрпошти. Оскільки в селах немає банкоматів, то для місцевих жителів наразі актуальна проблема зняття готівки: для цього доводиться їздити до сусідньої області.

Таку проблему озвучила начальник Кочубеївської сільської військової адміністрації Людмила Костюк під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

У нас було в центрі стаціонарне відділення Укрпошти, де люди крім виплат, пенсій, могли оплатити комунальні послуги, могли зняти там готівку. Банкоматів в нас і до війни не було,бо ми невелике село, але була така можливість зняти готівку. На сьогодні в нас не працює стаціонарне відділення Укрпошти, воно не відкрите”, – розповіла голова громади.

При цьому працюють мобільні відділення Укрпошти, які приїжджають раз на місяць, у магазинах запрацювали термінали,щоб можна було розрахуватися карткою. 

“Але такої можливості як зняти кошти немає, в нас проблема. Нам необхідно їхати в Кривий Ріг для цього”, – зауважила Людмила Костюк.

Як повідомлялось, у Кочубеївській громаді місцевим жителям потрібен шифер для відновлення пошкоджених будинків.