У деокупованій Кочубеївці відкриють пункт незламності: Програма DOBRE продовжує допомагати громаді

11 Грудня 2022, 20:47

Деокупована Кочубеївська громада Херсонської області продовжить співпрацю з програмою USAID DOBRE. Завдяки програмі у громаді плануюють створити “Пункт незламності”.

Про це повідомила начальник Кочубеївської сільської військової адміністрації Людмила Костюк під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

“До нас приїжджають люди, які виїжджають, із населених пунктів, які деокуповані та під обстрілами, ми їх тут зустрічаємо. Це в основному Бересилав, Веселе, Козацьке, із Херсона. Люди зупиняються у родичів, знайомих, але ми передбачаємо, що люди будуть продовжувати приїжджати, а вже зима йде, тому необхідно, щоб люди мали змогу десь у нас на території громади переночувати, а там вже чи вони будуть залишатися чи їхати далі. Необхідно, щоб в разі негоди було людям, де зупиниться, було де зігрітися, такий пункт обігріву”, – зауважила посадовиця.

За її словами, за підтримки програми DOBRE громада закуповує меблі, постільні приналежності, облаштовує кухню тощо. Проєкт передбачає створення пункту незламності. Пунктом обігріву зможуть користуватися люди, які евакуюються через території громади з інших населених пунктів Херсонщини.

“Для нас гарна новина була, що програма програма DOBRE залишається до 25-го року працювати. І ми підписали з ними договір на продовження співпраці. Так що, де програма DOBRE, там добре”, – розповіла Людмила Костюк.

Як повідомлялось, Кочубеївська громада була деокупована 28 березня 2022 року.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма USAID DOBRE продовжить роботу в Україні. Протягом наступних трьох років Програма DOBRE працюватиме із 60 громадами у 10 цільових областях.