Новоолександрівська громада відновлює ЦНАП та планує запустити автобусне сполучення до Нововоронцовки

13 Грудня 2022, 15:17

У деокупованій Новоолександрівській громаді створили ЦНАП, працюють над відновленням доступу до реєстрів, поки фахівці працюють з Кривого Рогу, оскільки відкриття ЦНАПу на території самої громади відтерміновується через безпекові питання. Також планують запустити автобусне сполучення до Нововоронцовки, де запустила роботу низка українських установ.

Про це Медіа-центру IPC-Південь повідомив очільник сільської військової адміністрації Олександр Левечко.

“Плануємо відновлювати транспортне сполучення від нашої громади до Нововоронцовки, де вже відкрився пенсійний фонд, ощадбанк, де запрацювали вже банкомати, але це все залежить від безпекових ситуацій”, – рохповів голова СВА.

Він зазначив, що створений ЦНАП, наразі проходить комплектація штату та відновлення реєстрів. Поки фахівці перебувають у Кривому Розі.

“У майбутньому працівники ЦНАПу переїдуть до громади, та люди будуть отримувати послуги. Як припиняться обстріли, повернуться працівники до старостатів”, – розповів Олександр Левечко.

Як повідомлялось, Новоолександрівська громада живе під постійними обстрілами рашистів, тому влада поки не рекомендує тим, хто виїхав, повертатися. 

Через проблеми з електропостачанням усі 8 сіл деокупованої Новоолекса­ндрівської громади потребують генераторів.

Як повідомлялось, жителям Кочубеївської громади необхідний шифер для відновлення пошкоджених будинків.