На Запоріжчині вже бачать початок “херсонського сценарію”

20 Грудня 2022, 19:56

Активна фаза херсонської операції розпочалася з моменту, коли ЗСУ взяли під вогневий контроль усі переправи через Дніпро на Херсон. Цим наші сили зруйнували стабільне логістичне постачання херсонського угруповання ворога. Наразі аналогічна ситуація спостерігається на Мелітопольщині.

На це звернув увагу законний мер окупованого Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини».

“Тиждень тому щось сталось з мостом між Мелітополем і Костянтинівкою . Ні «надійне» ППО рашистів, ні безпосередня близькість ворожих баз не допомогли окупантам попередити «втому» важливого логістичного шляхопроводу. ▫️А сьогодні вночі на тонкому перешийку до Криму щось сталось з ворожою військовою колоною. Сподіваємось, що незабаром за аналогією з Херсоном окупанти будуть тікати і з українських земель на Запорізькому напрямку”,  – зазначив Федоров.

Раніше у Силах оборони півдня повідомили про ознаки, що стосовно тимчасово окупованого Мелітополя російські загарбники діють за тим же сценарієм, за яким відступали з Херсона.

“Вони спочатку скупчувались навколо Херсона, будували (укріплення), потім повідомляли, що вони залишають деякі населені пункти, потім готувалися до вуличних боїв, потім розповідали, що все ще не втрачено, потім виносили з банків та інших установ те, що вважали цінним. В принципі все повторюється, вони полюбляють наступати на ті самі граблі, тож хай працюють за тим самим сценарієм, ми принаймні знаємо, чим це все завершиться”, – розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телеканалу 24.

Гуменюк зазначила, що окупанти наразі намагаються облаштувати лінію оборони на позиціях вглиб території на лівому березі Дніпра і хоч якось про щось відзвітувати перед своїм керівництвом.

Як повідомлялось, в ніч на 20 грудня в соцмережах писали про вибухи в районі перешийку між Херсонщиною та Кримом.