Хто очолить Олешківську військову адміністрацію?

25 Грудня 2022, 16:41

ілюстраційна світлина з відкритих джерел

За інформацією мера Олешок Євгена Рищука, ймовірно, найближчим часом відповідна військова адмінстрація буде створена, та її очолить його перший заступник. 

Такими даними міський голова поділився з Медіацентром IPC-Південь.

“У мене є така інформація,що не буде призначений головою військової адмінстрації голова мер міста Скадовськ, мер міста Олешки, мер Нової Каховки, вже бачимо про це підтвердження… Також я маю інформацію, що буде призначений голова військової адміністрації Олешок, та є кандидатура – це перший мій заступник Гасаненко Тетяна Василівна. Призначення голів військових адміністрацій – це і бажання, і бачення голови обласної адмінстрації, він же подає кандидатури. Для себе особисто я не бачу ніяких проблем, ми разом всі будем працювати, це не буде нам заважати, я нікуди не піду”, – розповів мер Олешок.

Він завірив, що продовжить працювати у сформованій команді, яка весь цей час вирішувала нагальні питання громади і по виплатам зарплатні, по виконанню бюджету.

“На жаль, зараз є неузгодженість законодавча щодо призначення голові військових адміністрацій. Ми вже бачимо,що виникає задвоєєня посад, що не дозволяє робити законодавство України, це корупція. Наприклад, якщо пані Лугова є секретарем міської ради і одночасно головою військової адміністрації міста. Сьогодні війна, не будуть на це дивитися, а пізніше, все ж таки законодавець та органи зададуть питання. Для того,щоб стати головою військової адміністрації,треба скласти повноваження міського голови, особисто я не готовий складати такі повноваження, тому що я обраний народом. Так, я не буду отримувати зарплатні, але це не заважатиме мені працювати”, – резюмував Євген Рищук.

У свою чергу, херсонське видання МОСТ з посиланням на власні джерела раніше писало, що Кандидатури міських голів Олешок Євгена Рищука та Нової Каховки Володимира Коваленка не погодили на посади відповідних міських військових адміністрацій.

Як повідомлялось, нещодавно Президент України Володимир Зеленський призначив начальником військової адміністрації Новокаховської громади Валерія Брусенського, а не голову громаду Володимира Коваленка.

Херсонський політолог Дементій Білий звернув увагу на непрозорість діяльності військових адміністрацій області та відстуність діалогу з громадськістю.