Генічеський зрадник Пономарьов пішов на “підвищення”

13 Грудня 2022, 14:48

Екс-голова Стрілківської сільської ради Олександр Пономарьов, якого росіяни призначили керівником так званої громадської ради Генічеського району, став помічником сенатора РФ.

Саме в такому статусі він був представлений на “урочистостях”, які окупанти провели у захопленому Генічеську на честь Дня Конституції РФ.

Кому саме серед російських сенаторів “допомагає” тепер генічеський колаборант у повідомленні окупаційної адміністрації не уточнюється.

“Тепер це одне з головних наших державних свят, оскільки Херсонська область 4 жовтня 2022 р. стала повноправним суб’єктом Російської Федерації”, – заявила на заході призначена росіянами “голова адміністрації Генічеського району” (депутатка Генічеської міськради) Олена Терських.

Примітно, що міжнародна спільнота рішуче засудила незаконні фіктивні «референдуми», проведені в частинах Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України, які наразі частково окуповані Росією, та не визнає їхні сфальсифіковані результати, як і будь-які рішення, ухвалені на основі цих результатів.

Як повідомлялось, після втрати Херсона окупанти обрали азовське портове місто Генічеськ для свого командного вузла. До Генічеська перенесли й низку керівних органів обласного рівня.

Нещодавно у Генічеському районі російські військові провели чергову ротацію, змінивши мобілізованих на кадрових військових.

Так звана російська “влада Генічеського району” призначила нового “старосту” села Щасливцеве, що на Арабатській Стрілці. Вибір впав на друга родини колаборантів.

Нагадаємо, уродженця Алтайського краю Олександра Пономарьова двічі обирали головою у селі Стрілкове, що на Арабатській Стрілці.

Пономарьов також відомий через гучний скандал, коли він намагався віддати окупантам частину території сільради ще у 2014 році.

За день до «референдуму» про статус півострова – 15 березня 2014 року у північній частині села висадився російський десант. У відповідь неподалік українські війська встановили блокпост. А 18 березня сільський голова Олександр Пономарьов екстрено скликав позачергову сесію, на якій запропонував депутатам пересунути український блокпост майже на три кілометри ближче до села. Фактично це дозволяло російським військовим зайняти додаткову площу Стрілкового. Усі депутати, за винятком одного, пфдтримали це рішення.

На ситуацію тоді відреагувало СБУ, і рішення про перенесення нейтральної смуги було скасовано того ж дня. А в грудні 2014 року російські військові залишили територію села та перебралися за адмінмежу із захопленим Кримом.