Деокупована ще в березні громада досі чекає відновлення доступу до реєстрів

11 Грудня 2022, 23:55

У деокупованій ще наприкінці березня Кочубеївській громаді Херсонщини не можуть надавати людям всі необхідні адміністративні послуги, оскільки доступ до реєстрів досі закритий.

На цій проблемі зауважила очільниця місцевої військової адміністрації Людмила Костюк на пресконференції медіа-центру “IPC-Південь”.

“Ми вже і на міністерство (Мінреінтеграції) виходили, всі документи, які необхідні для розблокування нам доступу вже подані. Намагаємося працювати, щоб ми найскоріше це могли відновити, щоб люди могли саме тут отримувати ці послуги”, – розповіла посадовиця.

Вона переконана: те,що громада перебувала під окупацією не може бути підставою для блокування реєстрів. Тому, на її думку, ця проблема має бути усунена. 

Зараз у законодавстві є норми, які передбачають блокування до реєстрів громад, які перебували під російською окупацією. Через це у вже звільненій Кочуюеївці люди не мають доступу до деяких адмін=послуг, наприклад,евакуйовані з інших територій не можуть тут оформити довідки ВПО.

Як повідомлялось, від Кочубеївки до Кривого Рогу продовжує курсувати безкоштовний автобус. Угромаді залишається проблема зі зняттям готівки, тож місцевим жителям доводиться за нею їздити до Кривого Рогу.

Місцевим жителям Кочубеївської громади потрібен шифер для відновлення пошкоджених будинків.