ЗСУ визволили вже 60 населених пунктів Херсонщини

12 Листопада 2022, 21:11

Сили оборони визволили від російської окупації вже понад 60 населених пунктів Херсонської області.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у зверненні 12 листопада.

“Станом на цей вечір силами оборони встановлено контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини, поліція розпочала стабілізаційні заходи. У самому Херсоні теж тривають стабілізаційні заходи”, – розповів Президент.

Він зауважив,що всюди на звільненій території дуже багато роботи у вибухотехніків. Уже вилучено майже дві тис. вибухонебезпечних предметів – мін, розтяжок, боєприпасів, які не розірвалися.

“Окупанти перед втечею з Херсона знищили всю критичну інфраструктуру – зв’язок, постачання води, тепла, електрики… У рашистів усюди однакова мета – максимальне знущання з людей. Але ми все відновимо. Повірте. Хоч для цього потрібен час, однак усім вже зрозуміло – результат буде наш, український”, -наголосив Зеленський.

Також він закликав херсонців не намагатися самостійно перевіряти будь-які залишені окупантами будівлі та предмети, та розповів, що у суботу один з саперів отримав поранення у Херсоні під час розмінування адміністративної будівлі.

Як повідомлялось, до Херсона прибули представники обласної, міської та районної військових адміністрацій, також повернулися правоохоронці та українські спецслужби.

Україна відновила контроль над Херсоном.

Після втрати Херсона російські окупанти оголосили «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області курортне містечко Генічеськ, який розташований поблизу незаконно анексованого РФ Криму.