Життя у вільному Херсоні. Підсумки тижня на окупованому півдні України

20 Листопада 2022, 13:38

Центр журналістських розслідувань

Відеоблог Микити Панасенка з традиційними підсумками робочого тижня та оглядом головних подій на окупованому Росією півдні України.

Після восьми з половиною місяців в окупації у звільнений від російських загарбників Херсон повертається вільне і цивілізоване життя. Люди вже можуть відновити зв’язок з рідними, отримати пенсії і соцвиплати, оформити українські документи, отримати посилку.

Водночас російські пропагандисти згодовують своїй аудиторії фейки про нібито десятки розстріляних людей за «банку тушонки». Таким чином вони намагаються перебити потужний інформаційний потік про радісну зустріч херсонцями ЗСУ та відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури.

Росіяни поки що утримують під своїм контролем лівий берег Дніпра Херсонщини та частину Запорізької області. ЗСУ продовжують наносити удари по базам окупантів та їхній техніці, руйнувати логістичні зв’язки.

Окупанти продовжують терор на територіях, які контролюють та продовжують депортувати українців на територію Росії, при цьому максимально ускладнюють процедуру виїзду на вільну територію України.