З наступного тижня журналістам дозволять працювати у звільненому Херсоні

13 Листопада 2022, 15:56

З наступного тижня журналістам нададуть частковий доступ до звільненого від російської окупації Херсона. 

Про це розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі «Детектору медіа».

“На завтра планують надати частковий доступ. Наступними днями теж частковий. Все розплановано. Але всі хочуть  потрапити туди одночасно”, – сказала Гуменюк.

Як пише видання, українські журналісти у соцмережах критикують роботу Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня: багато ЗМІ, зокрема українських, не змогли отримати дозвіл працювати на звільнених територіях. У той же час деякі медіа опинилися в Херсоні і змогли зафіксувати те, що відбувається в місті в перші дні після звільнення. Серед них  знімальні групи CNN, Sky News, Суспільного та Hromadske.

За повідомленням джерел «Детектор медіа», зараз у місті працюють більше 50 журналістів, але пресцентр намагається позбавити акредитації щонайменше дві знімальні групи за те, що вони працюють у Херсоні всупереч забороні.

За інформацією Гуменюк, журналістам ніхто не надавав жодних дозволів. У зв’язку з цим журналістів, які всупереч заборонам потрапили до Херсона, позбавлять акредитації.

“У мене  зараз є інформація про позбавлення акредитації знімальних груп Sky News та CNN. Також є інформація про італійське видання, яке також там було, але я чекаю на додаткову інформацію”, – зауважила Гуменюк.

Як повідомлялось, у Херсоні проводяться розмінувальні роботи. Херсонців закликали не збиратися в людних місцях.

До Херсона прибули представники обласної, міської та районної військових адміністрацій, також повернулися правоохоронці та українські спецслужби.

Україна відновила контроль над Херсоном.