В Новій Каховці планують виділити 10 млн грн на благоустрій і сподіваються, що ці кошти знадобляться вже в другому кварталі 2023 року

11 Листопада 2022, 15:30

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У проєкті бюджету Новокаховської територіальної громади Херсонської області на 2023 рік передбачають 10 млн грн на благоустрій. Міський голова Володимир Коваленко сподівається, що вже в другому кварталі наступного року громада потребуватиме цих коштів на відновлення своєї території.

Про це Володимир Коваленко повідомив 11 листопада під час прескоференції, організованої Медіа-центром «IPC-Південь», передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, зараз розпочато формування бюджету громади на 2023 рік. Поки ж кошти платників податків розподіляє виконавчий комітет Новокаховської міськради.

«11 листопада ми проведемо засідання виконкому, на якому плануємо виділити 2 млн грн для нашої 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Вони на ці кошти закуплять те, що їм потрібне. Також ми виділимо 21 млн грн з державної субвенції, отриманої для будівництва Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка». Вони підуть на матеріально-технічне забезпечення херсонської бригади територіальної оборони. Таку ж суму планує надати й обласне керівництво», – сказав Коваленко.

За словами міського голови, зараз на території громади залишається 12-15 тисяч мешканців – переважно, в сільській місцевості. Натомість окупанти продовжують грабувати місцеві підприємства. Зокрема, вони майже повністю розграбували ПрАТ «Дім марочних коньяків «Таврія»: вивезли в невідомому напрямку колекційні спирти, склад готової продукції, почали розбирати нещодавно встановлене на підприємстві нове обладнання.

Володимир Коваленко уточнив, що станом на сьогодні на території Новокаховської громади працює лише будівельна компанія «Олеся», керівництво якої, як повідомляв ЦЖР, перейшло на бік ворога і допомагає окупантам будувати укріплення та ремонтувати мости.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter