Укрзалізниця відправляє «Потяг до перемоги» до звільненого від російської окупації Херсона

18 Листопада 2022, 18:17

Укрзалізниця запускає легендарний «потяг до перемоги» з Києва до Херсона. Перший рейс вирушає у п’ятницю, 18 листопада, в 22:14. Поки що компанія планує запустити три рейси.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили в пресцентрі «Укрзалізниці».

На перший рейс квитки вже розпродані, інші вирішуватимуть по парних числах, квитки ще у продажі.

Усі квитки благодійні: кошти від їх продажу будуть переказані через платформу UNITED24 на закупівлю last-mile транспорту – автівок, які допоможуть сполучити міста й селища на деокупованих територіях із найближчими залізничними вузлами.

Чи плануються інші рейси «Потяга до перемоги» до Херсона, в пресцентрі поки не підтвердили, адже в компанії сподіваються на відновлення повноцінного залізничного сполучення з визволеним від російської окупації містом.

На центральному залізничному вокзалі Києва відбудеться тематичний захід, присвячений відправленню першого рейсу у п’ятницю, 18 листопада. Початок о 21.30. вхід вільний для журналістів, акредитованих ЗСУ.

Нещодавно «Укрзалізниця» повідомляла про активну підготовку до відновлення руху в нещодавно звільнений Херсон.

Українські залізничники перевірили стан вокзалу, паралельно організували разом з нашими партнерами з World Central Kitchen роздачу продуктових наборів для жителів Херсона прямо на вокзалі, а також надання необхідної медичної допомоги та ліків разом з Medecins Sans Frontieres.

Лікарям без кордонів залізниця виділила окреме місце на херсонському вокзалі, щоб всі містяни могли оперативно отримати медичну допомогу. Крім цього, ми забезпечили вокзал резервним живленням і терміналами Starlink: тепер це друга точка в місті, де херсонці можуть зарядити мобільні телефони та під’єднатись до мережі, щоб зв’язатись із близькими.

Вагони «Потяга до перемоги» розписані українськими митцями та присвячені подвигам людей на тимчасово окупованих територіях. Оформити символічний квиток можна за посиланням.

Окрім Херсона Укрзалізниця» відкрила продаж символічних квитків на перший рейс до Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя, а також до Севастополя. Квитками можна буде одразу після деокупації.

Херсонці вже зможуть отримати доступ до банківських операцій – починають працювати відділення Ощадбанку та ПриватБанку.

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter