Українці знайшли штаб росіян, облаштований у відділку поліції на Херсонщині

09 Листопада 2022, 09:20

Окупанти облаштували штаб у відділі поліції у селищі Велика Олександрівка та залишили речові докази чергових воєнних злочинів.
Українські правоохоронці займаються збором відповідної інформації у нині деокупованому селищі, – повідомили в херсонському главку Нацполіції.
“Поліцейські збирають докази воєнних злочинів росіян. Місцевий сектор поліцейської діяльності Бериславського районного відділу поліції – ще одне місце, яке окупанти перетворили на свій штаб, влаштувавши там повний хаос. Сучасний відділок поліції після окупантів – повністю потрощений та забруднений”, -зазначили правоохоронці.
Наразі слідчі, криміналісти, вибухотехніки за процесуального керівництва прокуратури проводять огляди адміністративних будівель Великої Олександрівки.
Основана мета – встановлення всіх солдатів російської федерації та підконтрольних їм учасників незаконних збройних формувань, які вчиняли воєнні злочини на території селища та Херсонщини загалом.
Крім того, поліцейські проводять подальшу роботу з місцевим населенням, яке перебувало в окупації та було свідками вчинення всіх цих злочинів.
Також в розгорнутому оперативному штабі проводиться аналіз вказаних матеріалів, призначаються відповідні судові експертизи та аналізуються всі ті документи та речові докази, які були вилучені під час проведення зазначених оглядів.
Як повідомлялось, у школі одного із звільнених від окупантів населених пунктів Бериславського району залишилося чимало доказів воєнних злочинів.