У Високопіллі дві тисячі людей дочекалися деокупації

09 Листопада 2022, 09:31

Фото: Поліція Херсонської області.

У звільненому від російської окупації селищі Високопілля залишилось дві тисячі людей із 11 тисяч, які проживали там до війни. Рашисти зруйнували  70% інфраструктури.
У Херсонській ОВА розповіли, що українська влада працює над відновленням комунікацій, аби встигнути до холодів. Від  міжнародних партнерів люди отримують необхідну гуманітарну допомогу та будівельні матеріали для відновлення пошкодженого житла.
“У селищі зруйновано майже 70% інфраструктури. Російські окупанти нищили все – домівки, магазини, аптеки, гуртожиток, млин, елеватор. У селищній раді вороги облаштували штаб, зруйнували місцевий медзаклад, ракетними та мінометними обстрілами значно пошкодили школу та дитсадок”, – повідомили в ОВА.
Раніше у лікарні деокупованої Нововоронцовської громади встановили сучасну рентгенівську діагностичну систему Polistat M. Відтепер діагностування захворювань буде максимально швидким та точним.
Як повідомлялось, у звільнені від російських окупантів населені пункти Херсонщини завозять продукти для місцевих жителів та проводять розмінування територій.