У Новій Каховці залишилось близько 10 тисяч населення

11 Листопада 2022, 13:59

В місті Нова Каховка залишилась приблизно четверта частина населення від довоєнних показників. Молоді у місті практично немає, адже більшість молодих новокаховчан виїхали на підконтрольну ЗСУ території або до країн Європи.

Про це під час пресконференції херсонським журналістам розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, передає IPC-Херсон.

“На початок війни у Новій Каховці проживало близько 64-65 тисяч чоловік. На сьогодні – десь 12-15 тисяч залишилось. Переважно це жителі сільських територій та люди похилого віку”, – зазначив Коваленко.

Більша частина новокаховчан виїхали на підконтрольну ЗСУ територію. Частка тих, хто вирішив “евакуюватися” до росії, є невеликою.

“В основному всі виїхали на підконтрольну територію через Василівку та через Давидів Брід. Частина виїхали через Крим у Польшу та країни Прибалтики і залишились там. Деяка частина, я відверто скажу, залишились в росії, переважно в Криму. Також багато новокаховчан зараз на Арабатській Стрілці та в районі Генічеська”, – зазначив міський голова.

Скільки людей планують повертатись до Нової Каховки після її звільнення наразі невідомо. Проте зрозуміло, що місту знадобиться не один рік, щоб відновити свої довоєнні демографічні показники.