У британській розвідці пояснили, чому окупанти обрали Генічеськ для своєї “військової столиці”

15 Листопада 2022, 11:24

місто Генічеськ, ілюстраційне фото

Після втрати Херсона окупанти обрали азовське портове місто Генічеськ для свого командного вузла. Це свідчить про пріоритети і занепокоєння російського командування, яке зміцнює свою оборону на півдні України.

У цьому переконанні представники британської розвідки, йдеться у звіті відомства.

Британські аналітики зазначають, що Генічеськ добре розташований для координації дій проти потенційних загроз як з боку Херсона на заході, так і через Мелітополь на північному сході, а також для отримання підкріплень з Криму.

“В першу чергу він розташований поза зоною досяжності українських артилерійських систем, які завдали значної шкоди російським польовим командним пунктам”, – зауважують оглядачі.

Як повідомлялось, окупаційна “адміністрація” Херсонської області офіційно заявила, що рішення про перенесення столиці до Генічеська не приймалося.

Раніше російські “ЗМІ” з посиланням на представника окупаційної «адміністрації» Олександра Фоміна повідомляли, що «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області стало місто Генічеськ.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 12 листопада окремо згадав про Генічеськ та запевнив у його неминучому звільненні від російської окупації.