Туристичне агентство ХерсON повертається до деокупованого міста

27 Листопада 2022, 10:07

Туристичне агентство ХерсON повертається до звільненого від російської окупації міста. Вже розробляються ідеї для білбордів та нових символів.

Про це розповів екс-співробітник компанії, а нині посадовець Нововоронцовщини, краєзнавець Андрій Селецький, передає Медіа-центр IPC-Південь.

“Компанія вже повертається, бо туризм – це дійсно, не тільки екскурсії на берег Чорного моря, або на Кінбургську косу, або в шато Трубецького. Туризм – це взагалі економічний розвиток регіону, це обличчя регіону. Наша компанія створює нові білборди, нові символи”, – зауважив він.

 

Селецький переконаний, що, розповідаючи про історію Херсонщині, необхідно правильно робити акценти.

“Вже наші хлопці,і дизайнери, і менеджери працюють над тим, як правильно розповісти про Херсонщину в контексті сучасних реалій. Бо Херсон дуже довго і ще буде асоціюватись з Суворовим, Ушаковим, Катєріной, Потьомкіним. Так, це наша історія, яка була,і ми її ніде не викинем, але ті акценти, які виставляла раніше імперська, радянська історіографія, вони шлейфом протягнулися і в незалежну Україну. Це неправильно,і як ми бачимо, до чого це призвело”, – сказав він.

Як повідомлялось, у Нововоронцовській громаді, територія якої була окупована росіянами і де відбувалися жорстокі бойові дії, сподіваються відтворити події 2022 року у майбутньому музеї війни. Зараз фіксують та зберігають матеріальні згадки про окупацію та визволення.

https://wp.lvivport.com/2022/11/u-novovorontsovskij-gromadi-zapustyat-ekskursijni-tury-ta-vidkryyut-muzej-vijny/