Російські військові обстрілюють Херсон, є поранені

21 Листопада 2022, 14:08

На фото: наслідки вибуху і пожежа на Кенрченському мосту, 08.10.2022 р. Фото: Соцмережі.

Російські війська вчергове обстріляли Херсон, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський обстріл був в обід 21 листопада, є поранені цивільні.

«У нас знову прильоти в Херсоні, знову по цивільній інфраструктурі. Є поранені цивільні, медична допомога надається», – заявив він.

У соцмережах повідомляють про загиблих, підтверджень немає.

20 листопада під час обстрілу мікрорайона “Острів” було поранено людину, повідомляє начальниця Міської військової адміністрації Галина Лугова.

Військові РФ планомірно ціляться по об’єктах інфраструктури і житлових будинках.

«У мікрорайоні Острів повністю зруйнована школа олімпійського резерву. У будинках повилітало скло з вікон, є частини зруйнованих стін. Зранку об’їхали усі точки, де були прильоти. Усе зафіксували. Дали розпорядження щодо того, щоб виїздили бригади допомагали з будівельними матеріалами, допомагали людям. Я хочу ще раз звернутись до всієї світової спільноти. Наш ворог нищівний і жахливий. І ми мусимо зробити все, щоб його зупинити. Наші люди не мають переживати увесь той жах, що несе ворог”, — зазначила Галина Лугова.

Також начальниця МВА закликала херсонців, які проживають біля берега Дніпра, за можливості, переміститись у більш безпечні райони міста. Або, за бажанням, евакуюватись. Усі охочі добровільно тимчасово переїхати у більш безпечні регіони країни можуть звернутись на «гарячу лінію» Херсонської ОВА за номерами:

0 800 330 951
+38 091 481 7845.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter