Представництво Президента України в Криму вимагає від РФ припинити переслідування Олексія Кисельова

02 Листопада 2022, 13:38

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим вимагає від РФ припинити кримінальне переслідування й тортури активіста і волонтера Олексія Кисельова.

Про це йдеться у відповідній заяві, в якій представництво засудило черговий злочин окупантів.

“Обставини незаконного арешту й умови утримання Олексія Кисельова нечувані, антигуманні та суперечать усім можливим нормам міжнародного гуманітарного права”, – наголосили в представництві.

ППУ в АРК закликало правоохоронні органи України та Прокуратуру Автономної Республіки Крим та міста Севастополя звернути увагу на чергове порушення прав і свобод громадянина України.

Представництво Президента України в АРК також закликало міжнародну спільноту рішуче відреагувати “на це спаплюження принципів міжнародного правопорядку росією та посилити тиск на країну-агресорку”.

Як повідомлялось, днями екскомандир розвідувального корабля ВМСУ «Славутич», активіст і волонтер Олексій Кисельов, якого незаконно утримують у СІЗО окупованого Сімферополя за сфабрикованою ФСБ справою про нібито участь у батальйоні ім. Номана Челебіджихана та підготовці до «морської блокади Криму», оголосив голодування.

Олексія Кисельова катували струмом та били протягом 5 днів в професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де зараз базується підрозділ Росгвардії. Через 5 діб його перевезли в Сімферополь, у будівлю «кримського управління ФСБ», де продовжили знущання та тортури. Тільки після цього слідчий ФСБ провів офіційне затримання та відкрив кримінальну справу. 29 липня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував його на два місяці. 23 вересня арешт продовжили до 27 листопада.

Про як ФСБ фальсифікує «справу» проти екскомандира корабля «Славутич» читайте в матеріалі.