На Херсонщині росіяни обладнують свою оборону бетонними бункерами

01 Листопада 2022, 14:48

Російські військові везуть бетонні бункери для своїх ліній оборони в Херсонські області.

Відео-підтвердженням поділився Олешківський міський голова Євген Рищук у телеграмі.

“Дорогою, у бік села Геройське, росіяни везуть бетонні конструкції для зміцнення своїх ліній оборони”, – написав міський голова.

Раніше мер Нової Каховки Володимир Коваленко розповідав, що територію цієї громади російські військові готують до оборонних боїв.

За його словами, у зв’язку з цим на лінії лівого берега, на якій розташовані Нова Каховка, Дніпряни, Корсунка, у межах близько 20 кілометрів, військові РФ риють траншеї.

Також він повідомив, що російські окупанти на окремих вулицях провели побудинковий обхід території. Дивились хто залишився.

“Людей попередили, що вони мають виселитися і дали час обдумати і погодитись на “евакуацію”. Що буде далі і наскільки це буде добровільне виселення — сказати важко. Місто вимерло, практично нічого не працює. Військові РФ розселяються у місті і готують його до боїв”, – зазначив Коваленко в ефірі регіонального телемарафону “Суспільне Спротив”.

Як повідомлялось, росіяни заповнили села Херсонщини. Російські військові, інколи у цивільному одязі, масово заселяються у будинки українців.

Українські захисники звільнили вже понад 90 населених пунктів Херсонської області.