Магазин мера Генічеська досі працює та популярний серед окупантів

22 Листопада 2022, 15:18

На фото: колаборант Кирило Стремоусов, відкрите джерело з мережі.

Бізнес голови Генічеської громади Олександра Тулупова, який ще в березні “самоусунувся” з посади, процвітає та користується попитом у окупантів.

Як свідчить світлина, оприлюднена в соцмережах, в магазині міського голови справжній аншлаг, передає Медіа-центр IPC-Генічеськ.

Оскільки окупанти оголосили про формування реєстрів платників податків із захоплених територій Запорізької та Херсонської областей до кінця року, то відповідні дані ще не відображаються у загальноросійських реєстрах. Тож перевірити інформацію, чи дійсно сам мер, або члени його родини, самостійно чи опосередковано зареєструвалися підприємцями за російським законодавством, через відкриті бази даних наразі неможливо.

За інформацією джерел телеграм-каналу Генічеськ ua, міський голова таки переформив бізнес за російським законодавством.

Окрім того, за даними джерел того ж ресурсу, після самовідставки, Тулупов виписав зробив собі та своєму оточенню “премію” до 300 тисяч гривень у вигляді зарплати. 

Коментарів від самого мера Генічеська стосовно озвучених питань поки немає.

Як повідомлялось, у березні міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування».

Саме через такі дії керівництва, яке втратило електронні ключі, а тисячі людей залишило напризволяще, у Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський розпорядився створити міську військову адміністрацію для Генічеська. 

Зеленський призначив начальником Генічеської міської військової адміністрації Херсонської області Євгенія Родіонова, який був заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області, та якого більше 10 днів тримали окупанти у полоні.

Влітку українська влада вирішила питання із виплатою заборгованості по заробітній платі працівникам освітньої сфери окупованої росіянами Генічеської територіальної громади.