Херсонці продовжують з’ясовувати, де вивезені росіянами діти

27 Листопада 2022, 20:37

У військовій адміністрації деокупованого обласного центру Херсонщини продовжують працювати над з’ясуванням місця перебування дітей, що були вивезені окупантом.

Про це повідомляє начальниця адміністрації Галина Лугова, передає прес-центр відомства.

За її словами, докладається багато зусиль, щоб з’ясувати, де діти зараз. Залучені до пошуку працівники поліції, прокуратури, служби безпеки.

Зокрема, російські окупанти вивезли дітей з херсонських освітніх закладів на період осінніх канікул нібито на оздоровлення на лівий берег, а також були вивезені всі діти з дитячих будинків.

«Ми знаємо, що окупаційна влада перед від’їздом вимагала від батьків надання дітям оригіналів їхніх свідоцтв про народження. Фактично ворог здійснив депортацію херсонських дітей. Місце перебування вивезених дітей зі шкіл, а також дитячих будинків, не відоме», – зауважила вона в інтерв’ю Associated Press.

Як повідомлялось, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський заявляв, що росіяни депортують місцеве населення Херсонської області до Росії аби прикрити свої складнощі з логістикою й прикриватися «живим щитом» на Херсонщині, а у довгостроковій перспективі – поліпшити демографічну ситуацію в своїй країні та виховати нових солдатів для своєї армії.

https://wp.lvivport.com/2022/10/chomu-rosiyany-vyvozyat-ukrayinskyh-ditej-z-hersonshhyny/