Херсонський політолог запропонував, як визволити захоплених росіянами мерів

09 Листопада 2022, 10:08

На думку херсонського політолога Володимира Молчанова, українська влада має активізуватися у питанні звільнення цивільних заручників, яких утримують росіяни.

Про це він розповів у коментарі медіа-центру “IPC-Південь”.

За його словами, хоча Женевська конвенція і не передбачає обміну цивільних, як і в принципі утримання їх у якості заручників, Україна має готувати відповідний список та докласти зусиль для їхнього обміну.

До загального списку мають увійти полонені посадовці, як, наприклад, мер Херсона Ігор Колихаєв та очільник Голої Пристані Олександр Бабич, громадянські активісти Херсонщини, бранець Кремля Олексій Кисельов, якого росіяни захопили у Генічеську й судять у Криму, й інші кримські політв’язні.

Далі такий список Молчанов пропонує подати до міжнародних організацій, дипломатичних установ і сподіватись на допомогу таких політичних лідерів, як Реджеп Ердоган.

Тим часом Асоціація міст України вчергове закликала всіх долучитися до звільнення захоплених у полон мерів.

Як повідомлялось, у Криму відбулося перше засідання «суду» у справі екскомандира корабля ВМСУ «Славутич» Олексія Кисельова

Екс-командир корабля ВМСУ «Славутич», військовий пенсіонер, волонтер та громадянський активіст Олексій Кисельов, якого російські силовики захопили в Генічеську й вивезли до Криму, обвинувачується в тому, що нібито «був членом добровольчого батальйону, брав участь у морській та продовольчій блокадах Криму, які були організовані творцем батальйону Ленуром Іслямовим».

Про реакцію тюремників на голодування і стан здоров’я Олексія Кисельова в ефірі програми «Питання національної безпеки» розповів його захисник, російський адвокат Алєксєй ЛАДІН. Текстову версію інтерв’ю з адвокатом читайте за посиланням.

Про як ФСБ фальсифікує «справу» проти екскомандира корабля «Славутич» читайте в матеріалі.