Генічеськ “офіційно” став столицею окупантів на Херсонщині

12 Листопада 2022, 08:48

Після втрати Херсона російські окупанти оголосили «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області курортне містечко Генічеськ, який розташований поблизу незаконно анексованого РФ Криму.

Про це повідомляють російські медіа-ресурси з посиланням на представника окупаційної «адміністрації» Олександра Фоміна, передає Медіа-центр «IPC-Південь».

За його словами, наразі в Генічеську зосереджені всі основні «органи влади» загарбників.

Водночас в місцевих пабліках у Телеграмі пишуть, що в Генічеську помітили переміщення значної кількості російської техніки, як у бік Арабатської Стрілки, так і в бік Генічеська.

Військові РФ продовжують заселятися у порожні домівки генічан, а на полях облаштовують наметові містечки.

Як свідчать оприлюднені фото, так званий «т.в.о. губернатора» окупованої Херсонщини Володимир Сальдо проводить профільні засідання, у будівлі, в якій раніше розташовувалися Генічеська райдержадміністрація та райрада.

Тим часом російські окупанти вивозять колаборантів та їхні родини з окупованої Нової Каховки. Працівникам окупаційної адміністрації повідомили, що вони з родинами будуть евакуйовані з міста у бік Арабатської стрілки.

Раніше у сусідній області росіяни проголосили «тимчасовою столицею» Мелітополь, оскільки не змогли окупувати обласний центр Запоріжчини.

Напередодні ЗСУ повернули контроль над Херсоном.