Чотири співробітниці управління праці та соцзахисту населення Каховської міськради працюють на російських окупантів

09 Листопада 2022, 10:22

Чотири співробітниці управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради на Херсонщині перейшли на бік російських окупантів: Тетяна Атлеснова, Вікторія Клименко, Олена Сич і Олена Шамрій. Допомагають прислужувати загарбникам й інші місцеві жителі, які погодились працювати в «управлении труда» окупаційної адміністрації міста.

Центру журналістських розслідувань про це розповіли співробітники Каховської міської ради.

В управлінні праці та соцзахисту населення міськради зрадницями стали: головна спеціалістка відділу у справах осіб з інвалідністю, ветеранів війни, інших пільгових категорій та контролю за призначенням пенсій Атлеснова Тетяна Григорівна, головна спеціалістка відділу державної соціальної допомоги Клименко Вікторія Вікторівна і державний соціальний інспектор Сич Олена Василівна.

«Атлеснова і Клименко офіційно написали заяви про звільнення в кінці літа і перейшли працювати до так званого «управления труда и социальной политики» в окупаційній адміністрації міста. А Олена Сич не звільнялась, але прислужує окупантам в так званому «пенсионном фонде», – повідомили співробітники Каховської міської ради.

На бік російських окупантів перейшла й соціальна працівниця, яка обслуговує жителів Коробків Каховської громади Шамрій Олена Віталіївна. Вона працює разом із гауляйтером села Анатолієм Акименком.

Самі ж окупанти «засвітили» ще кількох колаборантів, які погодились працювати в їхньому «управлении труда и социальной политики». На викладеній ними в російських телеграм-каналах світлині з зустрічі з гауляйтером Каховки, колаборантом Павлом Філіпчуком можна побачити Маркелова Михайла Геннадійовича – масажиста і тренера-інструктора каховського фітнес-клубу «КросФіт», а також Андюкаєву Оксану В’ячеславівну, (17.09.1973 р. н.), яка працює інженером ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», в 2015 році балотувалась до Каховської міськради від партії «Відродження», але не була обрана.

Колаборанти Оксана Андюкаєва і Михайло Маркелов

Колаборанти Оксана Андюкаєва і Михайло Маркелов

Як повідомляв ЦЖР, з розташованої на правобережжі Херсонщини Дар’ївської територіальної громади повтікали майже всі місцеві колаборанти. Водночас окупанти підірвали тут вишки мобільного зв’язку українських операторів, продовжують підривати лінії електромереж та замінували трансформаторні підстанції.

Матеріал створений за підтримки Ради Європи. Погляди, викладені в ньому, є відповідальністю його авторів і можуть не співпадати з офіційною політикою Ради Європи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter