У Генічеському районі “староста” допомагає розселяти росіян по домівках місцевих жителів

08 Листопада 2022, 10:09

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Російські військові почали заселятися до порожніх будинків у селі Азовське Генічеського району.

Про це повідомляє телеграм-канал Генічеськ ua з посиланням на власні джерела.

Окупанти ходять по дворах під виглядом перепису населення і виглядають порожні будинки, у всьому цьому їм допомагає призначений окупантами “староста” села Павло Івахненко.

“Якщо будинок порожній і не можуть відкрити вхідні двері будинку без допомоги ключа, відразу виламують їх ломами”, – йдеться у повідомленні.

Водночас подібні випадки незаконного заселення військовослужбовців РФ у приватні приміщення жителів Херсонщини продовжують фіксувати в поліції області.

“При цьому російські агресори користуються майном громадян на власний розсуд та викрадають цінні речі”, – зазначають правоохоронці.

Окупанти активно розселяються у Каховському, Скадовському та Генічеському районах.

За всіма фактами воєнних злочинів військових армії РФ слідчі поліції Херсонщини відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, минулої доби на півдні українська авіація завдала двох ударів по опорних пунктах, чотирьох – по системах ППО, ще двох – по скупченнях техніки у Бериславському та Баштанському районах.

Російські військові обстріляли деокуповане село Золота Балка на Херсощині та зруйнували школу.

На думку херсонського політолога Володимира Молчанова, російська армія наближається до повного провалу на правому березі Дніпра. Однак є сили, що зацікавлені саме у цьому.