Жителям визволеної Херсонщини привозять набори для ремонту домівок

03 Жовтня 2022, 12:40

По деокупованим територіям розвозять безкоштовні ремонтні набори, щоб люди могли полагодити свої домівки, пошкоджені через обстріли російських окупантів.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань.

“Ремонтні набори, які ми відвозили до Високопілля, це перша партія з наших наборів. Таких ремонтних наборів на нас іде більше 2 тисяч. З них 1400 вже у нас на складі в Кривому Розі. Зараз ми будемо розвозити по громадах, безпосередньо по деокупованих територіях. Люди матимуть можливість полагодити свої дахи, стіни і все інше”, – розповів Янушевич.

За його словами, адміністрація залучає волонтерів, які допомагають з проблемними питаннями людей із визволених від російської окупації населених пунктів: у забезпеченні продуктами харчування, предметами гігієни тощо.

“Перелік цих проблем весь час росте. Тому я залучив волонтерів, які приїхали і знаються на тих чи інших питаннях. Вони мені допомагають. Хтось займається співпрацею з міжнародними інститутами, хтось займається налагодженням логістики, хтось — налагодженням складів, на яких все це треба розміщувати”, – зауважив очільник ОВА.

Раніше з деокупованих громад Херсонщини надходять заклики до влади про допомогу місцевим мешканцям у відновленні житлових будинків.

Як повідомлялось, найближчим часом жителі визволених від російської окупації населених пунктів безоплатно отримають дрова та печі-“буржуйки”.

Ситуація у деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. У Князівці пошкоджено або зруйновано 100 відсотків будинків, у Високопіллі – 80% руйнувань. У селі Осокорівка також не залишилось жодного вцілілого будинку.