За організацію псевдореферендуму під суд можуть потрапити ще двоє генічан

24 Жовтня 2022, 23:31

Служба безпеки України оголосила підозри двом колаборантам з Генічеського району.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Слідчі СБУ встановили, що генічани брали участь у створенні територіальних дільниць для псевдоголосування, формували «виборчі комісії» на тимчасово окупованій території Генічеського району, складали списки учасників «референдуму», займалися підготовкою «роботи дільниць», доставкою «бюлетенів» і фінансуванням «референдуму».
СБУ оприлюднила фото колаборантів:
Слідчі СБУ підозрюють їх у вчиненні кримінального правопорушення за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою).
Як повідомлялось, у захоплених росіянами Олешках Херсонської області депутат міськради від вже забороненої партії ОПЗЖ пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого першого заступника окупаційної «адміністрації».
Нагадаємо, згідно українськогот законодавства зрадникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.