Віталій Кім: Росіяни готуються бити по Херсону

19 Жовтня 2022, 11:21

Фото: Associated Press.

За оголошеною окупантами “евакуацією” жителів Херсона криється намір обстріляти місто. 

Таку думку висловив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, окупанти наразі копають укріплення в районі Чаплинки під ствольну артилерію, з яких буде зручно бити по Херсону. Тому він висловив побоювання, що окупанти будуть обстрілювати Херсон.

“Враховуючи заяви росіян, що ЗСУ будуть обстрілювати Херсон, є враження, що вони готуються бити по місту. На жаль”, – зазначив голова Миколаївської ОВА.

Раніше командувач Об’єднаного угрупування військ РФ в районі проведення «спеціальної військової операції» Сергій Суровікін заявив, що ЗСУ нібито готується до удару по греблі Каховської ГЕС та Херсону.

Колаборант Кирило Стремоусов нещодавно висловився, що битва за Херсон розпочнеться вже найближчим часом. Хоча до того він переконував, що ніяких змін на фронті немає, а нступ ЗСУ нібито провалився.

“Мирному населенню рекомендується по можливості залишити район майбутніх жорстоких бойових дій, щоб тим самим не наражати себе на непотрібний ризик”, – зауважив Стремоусов.

Росіяни вже запустили процес “евакуації” херсонців на лівобережжя Дніпра.

В регіоні триває наступ ЗСУ. Українські захисники  регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.