Українські захисники визволили вже 75 населених пунктів на Херсонщині

12 Жовтня 2022, 14:21

Російські військові в Херсонській області зосередились на стримуванні наступу ЗСУ, але українські захисники продовжують визволяти села та селища області від окупації. Наразі деокуповано вже 75 населених пунктів.

“Тільки сьогодні стало відомо про звільнення п’ятьох сіл. Раніше звільнені були Хрещенівка, Любимівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика та Мала Олександрівки, Давидів Брід, Нововоскресенське, Петропавлівка та інші”, – повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич в ефірі телемарафону Суспільного 12 жовтня.

За його словами, українці продовжують деокуповувати свої території.

“Звільнення Херсонщини триває, не можу сказати більше, бо треба зберігати інформаційну тишу. Але ми повинні кожного дня чекати на гарні новини”, – додав він.

При цьому в оперативному командуванні “Південь” розповіли, що українські воїни продовжують вогневе ураження резервів противника, нищать його системи управління та логістичного забезпечення.

“Підрозділи окупаційних військ зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наших наступальних дій. Незважаючи на це, нашими підрозділами закріплено успіх із звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктур”, – зазначили в ОК “Південь”.

Як повідомлялось, поки російські пропагандисти поширюють дезінформацію про невдалий наступ ЗСУ на Херсонщині, солдати РФ продовжують відступати – на більш глибокі оборонні рубежі.

На початку жовтня ЗСУ звільнили 29 населених пунктів у Херсонській області.