У деокупованому селі на Херсонщині затримали колаборанта

12 Жовтня 2022, 17:15

У нещодавно звільненому від російської окупації селі Нововоскресенське Бериславського району Херсонщини українські правоохоронці затримали ще одного колаборанта.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації.

Зловмисник агітував за підтримку загарбників, намагався змусити освітян співпрацювати з ними, а також «здавав» українських активістів, зокрема учасників руху спротиву.

Раніше Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Бериславського району у пособництві державі-агресору.

Користувачі соцмереж впізнали у ньому жителя Нововоскресенська.

За даними слідства, під час окупації Херсонщини підозрюваний добровільно погодився на співпрацю з представниками РФ. З березня 2022 року він займав посаду так званого «голови села» в Бериславському районі.

За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що володіє інформацією щодо осіб, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованих територіях України.

ВУ установі задокументували інформацію щодо колаборантів, які співпрацюють з окупантами з детальним переліком “їхніх заслуг перед росією”. 

Воєнна розвідка України попереджає, що кожний з колаборантів буде притягнутий до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Нововоскресенське було деокуповане на початку жовтня.  

Українські захисники визволили вже 75 населених пунктів Херсонщини.