Цифри стрімко зросли: Окупанти заявили про перевиконання плану з “евакуації”

26 Жовтня 2022, 20:36

Окупанти на Херсонщині, які депортують місцеве населення, заплутались у цифрах і вже “перевиконали” плани, передає медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

Херсонський гауляйтер Володимир Сальдо заявив, що з правобережжя Дніпра Херсонщини виїхало вже більше 70 тисяч людей.

Такі дані він озвучив під час ефіру на телеканалі «Крым 24».

За його словами протягом тижня на лівий берег Дніпра виїхали понад 70 тисяч жителів правобережжя, з них 40 тисяч – організовано через колцентр. Більшість залишилась на лівому березі Дніпра області, а інші попрямували до РФ (в його інтерпретації, до її “інших регіонів”)

Ще 24 жовтня в окупаційній «адміністрації» називали цифру в 22 367 осіб, які нібито виїхали на лівий берег Дніпра.

При цьому окупанти стверджували, що “програма з переселення” людей розрахована на 60 тисяч людей.

Тим часом на рашистських телеграм-каналах публікують відео, з коментарями, що на вулицях Херсона досі багато людей і припущенням, що ті залишились, аби дочекатись ЗСУ.

Як повідомлялось, представник Херсонської облради Юрій Соболевський переконаний, що в Херсоні залишаються близько 120-140 тисяч людей.

Росіяни запустили переселення з правобережжя Дніпра на Херсонщині. Псевдокерівники оминають слова «евакуація», але радять цивільним обов’язково залишити правий берег та фейкують, що ЗСУ нібито буде обстрілювати регіон.

Натомість в українській владі називають це “переселення”депортацією в РФ та закликають жителів області не піддаватись на маніпуляції та не виїжджати до Росії, адже гарантій повернення назад немає, до того ж ЗСУ не завдає ударів по своєму населенню.

Але херсонцям радять мати запаси їжі, води і медикаментів та готувати укриття, адже росіяни самі можуть обстрілювати місто.

Раніше політолог розповів про фейкову «масову евакуацію» херсонців на лівий берег Дніпра.