Росіяни заявили про нову хвилю евакуації жителів Херсонщини: тепер лівобережжя

31 Жовтня 2022, 21:07

Російські окупанти вирішили евакуювати вже і жителів низки громад лівобережної Херсонщини.

Відповідні повідомлення про евакуацію окупанти розсилали місцевим мешканцям Олешок, Голої Пристані, Каховки та інших прибрежних населених пунктів, з тим, щоб люди виїжджали у так звані «безпечні регіони Росії».

Згодом в окупаційній “адміністрації” повідомили, що “уряд області” та призначений “т.в.о губернатора” колаборант Володимир Сальдо ухвалили рішення “розпочати реалізацію планових заходів щодо організації евакуації мирних жителів із населених пунктів Новокаховського міського округу, Голопристанського, Алешкінського (саме так вони називають населенний пункт Олешки), Каховського, Горностаївського, Великолепетихського та Верхньорогачицького муніципальних округів”.

Обумовлюють це знову фейками стосовно підриву греблі Каховської ГЕС.

“Можливістю застосування українським режимом заборонених методів війни та наявності відомостей про підготовку Києвом терористичної атаки на греблю Каховської ГЕС існує безпосередня небезпека затоплення територій Херсонської області та масових руйнувань цивільної інфраструктури”,-пояснили російські “керівники” причини евакуації.

Цього разу загарбники вже використовують термін “евакуація”, а не “переселення”, як при депортації людей з правобережжя.

Людям радять зібрати необхідні речі,документи, запас їжі, води та аптечки.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” повідомляли, що окупанти проводять примусову евакуацію жителів прибрежних вулиць Нової Каховки.

Херсонський гауляйтер Володимир Сальдо заявляв, що з правобережжя Дніпра Херсонщини виїхало вже більше 70 тисяч людей.

На думку оглядачів, підрив дамби на Каховський ГЕС був би невігідним для окупантів, але ця риторика свідчить про наявність міжкланової боротьби у Кремлі.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що Росія, ймовірно, продовжує готувати операцію під «чужим прапором» щодо руйнування греблі Каховської ГЕС, у якій має намір звинуватити Україну.

Про те, хто і коли підірве «дамбу» Каховської ГЕС, читайте також у матеріалі «Херсон. Що задумали росіяни?».