Росіяни утримують генічеських діток, яких батьки відправили “на відпочинок” до РФ

23 Жовтня 2022, 21:30

Генічанам надходять запрошення відправити дітей «на відпочинок» до Росії. Дехто наважився відправити дітей, «подалі від війни», дехто вже не може їх забрати. В херсонській владі закликають батьків схаменутися й не піддаватися на маніпуляції, передає медіа-центр “IPC-Генічеськ”.

На так званий відпочинок до Росії вже направили дітей і молодь з різних навчальних закладів громади, у зв’язку з окупацією загальну кількість підрахувати наразі неможливо.

На правах анонімності мешканці громади повідомляють, що дітей не повертають з РФ, виправдовуючи це тим, що на Херсонщині зараз небезпечно.

Аналогічна ситуація і з дітьми, яких відправили до Росії з окупованої Запоріжчини.

Так, міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів, що деякі мешканці тимчасово окупованого Енергодара Запорізької області, та навколишніх сіл, які відправили дітей до Краснодарського краю РФ, отримали повідомлення, що діти «затримуються на відпочинок в Росії на невизначений термін».

У свою чергу, начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова закликала жителів окупованих росіянами територій не піддаватися на маніпуляції та не відправляти дітей до Росії.

«Я взагалі не знаю, як можна їхати на відпочинок під дулом автомата? Я взагалі не розумію, як можна віддавати свідоцтво про народження дитини і віддавати дитину на відпочинок, коли під дулом автомата везуть автобусом твоїх дітей. Що відбувається в головах у дорослого населення? Чи до такої стадії божевілля окупації впливає, самі окупанти? Хочеться, щоб люди тверезо подивилися на цю ситуацію, розплющили очі і зрозуміли, що це все маніпуляції нікчемні», – наголосила посадовиця в інтерв’ю медіа-центру “IPC-Генічеськ”.

Як повідомлялось, з 12 жовтня школяри Генічеської громади, яку росіяни оголосили “муніципальним округом”, відправились на канікули.

Керівникам освітніх закладів доручили організувати “оздоровлення дітей”.

Так зване “міністерство освіти та науки Херсонської області” прозвітувало, що вже відправили 2500 школярів з Херсонщини до оздоровчих закладів у РФ.

Натомість херсонські політики кажуть про примусову депортацію та загрози, що несе таке “оздоровлення” в Росії.