Росіяни почали будувати “державний кордон” на Запоріжчині, а в черзі на виїзд гинуть люди

04 Жовтня 2022, 18:56

Фото: Оперативне Командування "Південь".

Російські окупанти облаштовують лінію «державного кордону» на захопленій території Запорізької області.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух під час національного телемарафону.

“Наразі окупанти намагаються облаштувати лінію «державного кордону», як то було після анексії Криму та Донбасу і встановлюють свої правила її перетину. Як наслідок – не випускають наших громадян, зокрема чоловіків призовного віку. Якщо останнім часом за добу до обласного центру могли дістатись одна-дві тисячі людей за добу, то за вчора пункт перетину вдалося пройти лише 8 осіб! Фактично транзит зупинено”, – наголосив він.

У свою чергу, мер Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону розповів, що 3 жовтня у черзі на блокпості у Василівці загинув чоловік похилого віку.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступальний рух ЗСУ триває, є нові звільнені населені пункти в кількох областях

“Росії не допоможуть якісь там псевдореферендуми, якісь там оголошення про анексії, якісь там розмови про вигадані ними кордони, які намальовані незрозуміло де… Є чіткий і міжнародно визнаний кордон України. Є життя, яке ми повинні захистити. Є безпека, яку ми маємо відновити. І все це буде. Все це ми робимо”, – зазначив Президент Зеленський.

Як повідомлялось, українські захисники визволяють села на Херсонщині від російської окупації: український прапор підняли у селах Велика Олександрівка, Давидів Брід та декількох інших.

Російська Держдума «ратифікувала» документи про анексію окупованих Росією територій.

Згідно з документами Держдуми, Донецька та Луганська області України «прийняті до складу Росії» як «Донецька та Луганська народні республіки», в адміністративних межах 2014 року. Кордони Херсонської та Запорізької областей у документах не визначено. Частину Миколаївської області анексовано у складі Херсонської.

30 вересня Путін заявив про анексію чотирьох українських областей — Херсонської, Луганської, Донецької та Запорізької.