Російський уряд вирішив депортувати жителів Херсонщини

13 Жовтня 2022, 19:51

Фото: Оперативне Командування "Південь".

У російському уряді вирішили вивезти жителів Херсонщини до РФ.

Про це повідомляють російські ЗМІ. В їхній інтерпретації, населення Херсонщини вивозитимуть в інші регіони Росії, адже вони спираються на фейкові референдуми та укази російського диктатора про приєднання регіону до РФ, які не визнає світова спільнота та вже засудила ООН.

Російський уряд ухвалив рішення “допомогти вивезти” жителів Херсонсонської області до РФ у відповідь на звернення гауляйтера Володимира Сальдо. 

Росіяни обіцяють херсонцям безкоштовне проживання з перспективою залишитися в їхній країні.

“Тим, хто вирішить залишитися на новому місці на постійній основі, нададуть житло”, – передає пропагандистське видання “РИА-Новости” з посиланням на російського віце-прем’єра Марата Хуснуліна.

Раніше колаборант Володимир Сальдо попросив у російської влади допомоги у “питанні вивезення сімей з Херсонської області до інших регіонів на відпочинок та навчання за їх бажанням”. Зокрема, він запропонував організувати переїзди до Криму, Ростовської області, а також Краснодарського або Ставропольського краю. 

У першу чергу це стосується людей з правобережжя Дніпра на Херсонщині.

Його “заступник” Кирило Стремоусов продовжує переконувати, що про евакуацію населення тут не йдеться.

Кремлівські посіпаки стверджують, що російські військові нібито зупинили просування ЗСУ в області. Однак зведення з фронту, спростовують цю дезінформацію.

У свою чергу, в Херсонській міській раді закликали жителів міста та області не звертати увагу на сумнівні пропозиції окупантів.

«Сьогодні окупаційна влада заявила про «евакуацію» з Херсонщини до регіонів Росії. Я наполегливо прошу вас та закликаю не брати участі у таких заходах», – звернулась до херсонців очільниця Херсонської МЦА Галина Лугова.

За її словами, окупанти очевидно мають на меті депортувати з Херсона та області якомога більше людей до Росії. Наслідки цієї «евакуації» невідомі нікому.

При цьому людям, які мають намір виїхати з окупації, запропонували звертатися на “гарячу лінію” Херсонської ОВА: 0800330951 та писати у чат-бот https://t.me/khoda_help_bot.

Подібна депортація місцевого населення спостерігалась і в інших захоплених росіянами територіях України. Заяви РФ про нібито добровільне переміщення українців не відповідала дійсності.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців, багато з них пройшли через фільтраційні табори й залишилися без документів

Як повідомлялось, у британській розвідці вважають, що розпорядження російської окупаційної влади Херсонщини про підготовку до евакуації свідчить про те, що загарбники передбачають поширення бойових дій на саме місто Херсон.

Раніше школярів Херсонщини відправили на канікули, в окупаційній адміністрації звітують, що дітей вивозять на “оздоровлення” до Росії.